YMAA België

Dr. Yang and Erik ElsemansYMAA (Yang's Martial Arts Association) is een internationale organisatie die gesticht werd door Yang Jwing-Ming om traditionele taijiquan (tai chi chuan), kungfu en qigong (chi kung) te bevorderen en te verspreiden. Yang Jwing-Ming woont in Californië en is de auteur van tientallen boeken en dvd's. YMAA heeft 50 scholen in 17 landen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, West-Europa, Oost-Europa, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten. Ze volgen allemaal hetzelfde programma.


Yang Jwing-Ming

Dr. YangYang Jwing-Ming geniet internationale erkenning als leraar, auteur en expert in Chinese gevechtskunsten en qigong. Hij heeft 41 jaar ervaring in gevechtskunsten en qigong en 34 jaar ervaring als leraar. Hij leerde twee Shaolin-stijlen: zuidelijke witte kraanvogel-vuist (baihequan) en noordelijke lange vuist (changquan). Hij leerde ook Yang-stijl en Chen-stijl taijiquan, xingyiquan, baguazhang, liu he ba fa, qigong, Chinese massage en kruidenbehandeling. In 1984 gaf hij zijn werk als ingenieur op om zich volledig te wijden aan lessen, research en publicaties. Dr. Yang schreef 30 boeken en maakte 50 video's en dvd's over Qigong, Qin Na en Chinese gevechtskunsten. Hij is de stichter en voorzitter van Yang's Martial Arts Association (YMAA), met 50 scholen in 16 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Zuid-Afrika.

Erik Elsemans

Dr. YangNa enkele jaren jūjutsu (hakkō-ryū-stijl) begon Erik Elsemans in 1994 met taijiquan. In mei 1996, teleurgesteld door het totale gebrek aan kennis van het martiale aspect van taijiquan bij zijn eerste leraar, schakelde hij over naar het YMAA-systeem. Vermits er geen YMAA-school was in België, studeerde hij eerst een jaar bij YMAA in Parijs. Van 1997 tot 2008 verbleef hij ongeveer drie maanden per jaar in de Verenigde Staten om er les te volgen bij Yang Jwing-Ming in de hoofdschool van YMAA in Boston. Hij ging er in totaal twintig keer naartoe en volgde ook workshops met Yang Jwing-Ming in Frankrijk, België en Nederland en trainingskampen van YMAA met Yang Jwing-Ming in Hongarije, Polen en Portugal. Hij nam ook deel aan de vijf eerste werk- en trainingskampen in het YMAA Retreat Center in Californië van 2004 tot 2007 en assisteerde Yang Jwing-Ming bij het geven van workshops in België, Nederland, Frankrijk en de V.S. Erik gaf ook zelf workshops in België, Nederland, Frankrijk, Italië, Polen en Bermuda. Hij is door Yang Jwing-Ming erkend als YMAA coach instructor. Op 29 november 1997 richtte hij YMAA België op en op 1 maart 1998 werd de school officieel door Yang Jwing-Ming erkend als YMAA-school.